Tuesday, January 4, 2011

Selamat Datang 2011

Salam tahun baru
harini dah 4hari kita melangkah ke tahun baru 2011
tapi dah 29 hari kita di tahun 1432 Hijrah
maafla Aiman, Mama tak sempat nak update diary ni
tak boleh jadi PA yg bagus ni..hmmmm..heheeee
sepanjang bulan 12 sendiri pn byk bende terlepas
tapi Aiman tak kisah kan sayang?



Selamat tahun baru semua =D

Ape azam baru anak mama ni?
hehe..harusla Aiman blm tahu lagi ape tu azam..
Mama doakan Aiman jadi anak yg baik dan soleh
Mama akan sentiasa doakan yg terbaik buat Aiman


Rajin2 berdoa pada Allah ye sayang supaya sentiasa dekat padaNya

Ini kisah semalam
Aiman hepi dapat belon
Mama bawak balik dr tempat keje mama..heheeheee..
Tapi tgk tu, nape sayang sedih?
oohhh..sebab Mama sorokkan belon tu dari Aiman

Nape Mama sorok belon Aiman? :(

nape ye?
Aiman scratch belon tu dgn kuku!!!ouwchhh!!
peluk2 beluk tu macam bola
gigit2 belon tu walaupun takde gigi
harusla Mama rasa sgst risau kan..

sedapnye die gigit2 belon ni..

Aiman suke scratch2 belon sebab ade bunyi best! 


kalo2 mase Aiman peluk2 meletup tiba2?
ha..melalakla anak Mama ni menjelang maghrib tu
nanti Aiman dah besar dh faham Mama belikan Aiman belon ye..


 
Milestone 8bulan..
Aiman pandai sebut "ABUUUUUUUUUUUUU"
takpun "ABUAAAAHHHH"
means? "ABAH"!!


Muah2!! (sape photographer??ehem2..gatal tekak pulak :p)

takpe, Aiman takpandai sebut Mama lagi pun takpe
asalkan Aiman kenal sape Mama nye
yg Aiman suke sembam2kan muka sebelum nk tido
yg Aiman pandai nak cium2 sebelum nak tido
dekat org lain Aiman takbuat ok..heheheeeee..
(manisnya rasa menjadi ibu)
tapi nampaknya Aiman semakin manja
dibandingkan mase usia Aiman 4-6bulan
yg nampaknya Aiman lebih independent
dah takboleh duduk sorang2 skrg walau baru ditinggalkan 2minit
mesti menjerit2 dgn sepenuh perasaan
Aiman dah sgt suka menjerit sampai terkeluar urat leher
utk 2 keadaan,
kekadang hepi, kekadang bila nk nangis
suka buat suara 'rock' jugak
nyanyila konon ye..
anak manja Mama ni...hmmmm
suka sgt kalau dicium
tapi kalau peluk lama2 Aiman akan tolak 
tak kirala sape pun
tapi kalau time ngantuk lebih senang Abah yg tidurkan sambil berdukung
macam2 peel kan?
yg pasti;
Mama rindu Aiman!! 

10 comments:

Mama Qiestina said...

olohhhhhhh aiman comeinya dok dalam bakul tuuuuuuu! :)

alamak sama taste la kita, baju papa aiman sama ngan papa qies :P

** dalink, cube disable word verification.senang nak komen..

aCu said...

comelnye aiman!

apa kata join contest si kecil paling ceria di blog eva?

evashoppe.blogspot.com

join tau! :)

MamaAiman said...

Mama Qiestina,
Aiman suke je kalo bagi aktiviti luar camtu :D
oo, baju tu..hehe..beli mase b4 raya haji lepas; 1st tshirt purple utk husband sebab SAYE yg suke purple..kikiki..nasib baik die pun suke ;p
*thanks for the comment of word verification tu, saye dah disable :D

MamaAiman said...

Acu,
thanks singgah sini, saya akan lawat blog awak :D

nieda said...

Aiman yang comelll...

MamaAiman said...

hello Auntie Nieda..timekasih dtg melawat, salam perkenalan..
*saya link pada blog akak ye..

Telaga Emas said...

COMELNYA ANAK KU MCM ABAHNYAAA...JD BAIK MCM ABAH YE SAYANGGG...

MamaAiman said...

comel2 :D..ikut macam abah suka mencari ilmu dunia dan akhirat :D

wani zakaria said...

comelnye si aiman duduk dalam bakul :D he he he

MamaAiman said...

timekasih auntie wani..bakul tu tapaknye kecik, mase tangkap gamba tu, bile aiman bgn dah tak stabil hampir2 nk tejatuh..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...