Friday, January 7, 2011

..Bila ku tiup2 recorder itu..

Ini cerita semalam..

Ada satu toy ni
Namanya Harmony Hammer 
(pepandai je Mama namakan sebab depan tulis hammer, kat tepi ada pekataan harmony)
Aiman dapat hadiah toy ni masa umur beberapa hari lagi
Mama simpan toy ni sebab satu perkara
Mama takut Aiman ketuk Mama dgn Abah dgn hammer ni :D

tapi pada mggu lepas
nampaknya Aiman semakin bosan dgn toy yg Aiman ada
Mama pun kuarkanla Hammer ni for instance
Mama ketuk2 hammer ni pada lantai
kuarla bunyi yg menarik perhatian
cam bunyi kasut baby prewalker tu
nampaknya Aiman suke..
(dalam hati; jgnla ketuk org ye sayang)

Hammer yg serbaguna


beberapa hari selepas tu
masa Mama, Aiman dan Abah main bersama2
Aiman discover satu benda
hammer ni boleh ditiup
Abah tegur; eh, ni recorder la!!
ooo..rupanya hammer ni ada 2 function
bestla jugak

semalam
Masa kita tinggal berdua
Mama tiup2 hammer ni bagaikan recorder betul
dan Mama bagi pada Aiman
impressed nye mama
bila Aiman ambil batang hammer ni
dan tiup hammer ni same exactly like what i did!!
dgn jari2 yg diangkat 
(mcm mama demonstrate jari pada lubang tu diangkat2 mcm main recorder la)
dan kuarla bunyi yg betul
mama discover
milestone bulan ini:
Aiman memang boleh ikut apa yg ditunjuk depan matanya
dan Aiman dah pandai meniup instead of hanya menyedut dan menggigit/menjilat
pandaila anak mama ni..
sayang die sayang die...
Muahhhhhhhhhhhh.. 

Lagu ape Aiman tiup tu?


Feeling tiup recorder.. :D

bagus jugak toy ni ye..hehehe..
terimakasih pada yg memberi
saya tau dia memberi seikhlas hati
terimakasih sekali lagi!
saya sayang awak juga!

4 comments:

nieda said...

mmg comel. Humaira pun ada. yg first dh jahanam, daddynyer beli baru. yg simple jer

MamaAiman said...

tak kisahla camne gaya pun toy ni asalkan baby hepi kan kaknieda? :D

~~love irfan~~ said...

dah pandai tiup ye..bestnye menan ni.. nak beli lah..tp tak jumpa plak kat mana ainul..rasa ader yg boleh ketuk2 je, takde yg boleh tiup..penah jumpa tak org jual? sbb ni aiman dpt hadiah kan..

MamaAiman said...

ntahla midah..tapi rasanya cuba midah tengok kat mydin besar kat subangjaya..rasenye macam ade kut..tapi rasenyela midah..tapi instinct rase cam ade sebab kat sane macam2 ade..kitorg pun dah lama tak g sana..aiman pun takpenah g..tgkla besar2 skit..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...