Monday, January 24, 2011

Selamat 9 bulan sayang..

Hari ni genap Aiman 9bulan
(ikut kalendar Matahari)
Kalau bulan Islam, dah masuk mggu lepas



2,3 hari byk jugak ragamnya
semakin manja yg amat manja
alahai sayangku, nasib baikla Mama sayang sgt2

tak boleh langsung ditinggalkan
tapi kalo die yg merangkak sorang2 g tempat lain takpe pulak ye?
suke sgt buat suara yg sampai nak pecah suara
ala2 nak mengacah pun ade, ala2 nk mengejutkan org pun ada
ala2 berdehem pun ade, ala2 geram pun ade
ala2 mengajuk pun ade
sapela yg ngaja ni?mama ngan abah ke?
dah cek, macam takde..huhuhu (yeke abah?kite cek balik ye..konpom takde)



dah pandai menunjukkan berbagai2 expression
dah mula nak bercakap kut
asyik mulut tu cakap mmmmmm mmmmmm

terbaru pagi tadi
Aiman dah berdiri lepas tangan
mama kira 6saat 1stop2stop3stop4stop5stop6
ok la tu kan lama jugakla tu
sambil kaki terkangkang2 mengimbang badan
dua tangan pegang botol minyak angin
hmm..suka sgt main minyak dia tu
benda yg disorok itula yg dia cari
kuat dah menarik bakul yg penuh sarat dgn bedak losyen dan perkakas2 tu dgn sebelah tgn aje sambil berdiri


dah mula menunjukkan aksi2 memanjat
nak panjat keluar dari walker?
haish..Aiman2..
pantang jumpa yg boleh dipanjat nak panjat aje



tapi satu yg Mama impressed
Aiman mendengar kata
Alhamdulillah..
suka makan biskut dgn tgn kiri
bila Mama suruh Aiman tukar tgn; makan tgn kanan
terus tukar biskut yg dimakan tu dgn tgn kanan
setiap kali Aiman tukar, Mama hadiahkan ciuman


sangat sukakan buku dan paper
ada yg bagi petua exposekan baby sedari kecil dgn buku supaya nanti dia takkan koyakkan buku
setakat ni Aiman masih lagi mengoyak terutamanya paper
takpe, mama cuba lagi bagi Aiman majalah Pa&Ma yg berwarnawarni
tunggu sampai Aiman takkan koyakkan helaian mukasurat tu
nampaknya sekarang semakin berhasil
kecuali suratkhabar :D



Taksabar pulang dari kerja ambil aiman
tapi Mama balik lambat sikit hari ni
kene invigilate exam
Aiman sabar ye
ala2 anak manja mama!



manja takpe sayang
tapi jgn mengada2 ye
Mama takkan biarkan anak mama ni rosak disebabkan sifat manja tu
semoga menjadi anak yg soleh ye sayang


Muahh!!


6 comments:

~~love irfan~~ said...

ainul..

slmt 9 bulan aiman..
tbe2 sy nampak baju aiman mcm ader tulisan aiman, betul kah?

kalu betul, mcm mana buat tu..comey je..

MamaAiman said...

timekasih auntie midah..oo..tu adiah harijadi utk qusyairi, t-shirt 1 famili(hehe, boleh sume dapat adiah)..awak cube tgk kat link "4 Aiman Cuci Mata" blog yg no2 tu (kawaiiee.." saya tempah kat situ

~~love irfan~~ said...

harga ok ke ainul..wat untuk irfan je la..(kalu jd la)..soleh tak suke..pelik2..tp kena terima gak la kan..

MamaAiman said...

harga ada die letak kat blog die..die kira patah huruf dan macamane design tu..kalo set famili lebihkurang 100

Ogy said...

selamat ulang tahun yg ke 9 bulan...comei betullah baby aiman ni...geramm

MamaAiman said...

timekasih auntie ogy..ulang bulan kak ogy, aiman belum setahun lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...