Monday, February 28, 2011

Aksi Aiman yg mengejutkan!

Hari ini dalam sejarah
Aiman dah bagi satu kejutan buat mama
nasib baik mama tak pengsan
sebab dgn cepat abah dah bgtau awal2 
beberapa saat sebelum aiman memulakan aksinya!
so dgn cepat mama mempersiapkan mental supaya bersedia melihat 
yang.....
....
...
..
..
..

muka yakin dan berani membuat aksi


Aiman dah pandai turun dari katil 
dgn selamat!!!
hati berdegup kencang jugak
walaupun mental dah bersedia melihat
amboi2..pandai die bajet2 ruang dan ketinggian

1. aiman akan tinjau keadaan jarak katil ke lantai
2. perhati keadaan sekeliling
3. buat gostan halakan punggung ke belakang
4. perlahan2 kaki mengayuh2 terjuntai2 dan mencari lantai
5. tangan berpaut dgn kuat pada katil
6. selamat mendarat atas lantai

aduhhh
boleh pengsan mama
manela sayang belajar ni..
dahla takpandai jalan lagi
tetiba dah pandai turun katil..
aiman..aiman..
sgt bertuah!

9 comments:

ida adnan said...

good job aiman...
sukanye aunty lida tgk perkembangan aiman hakim..:)

ida adnan said...

good job aiman hakim :)

~~love irfan~~ said...

pandai aiman ye..satu perkembangan yg memberangsang kan..

hehe..irfan kami ajar turun katil.. akan ckp, turun katil kaki dl, ulang byk kali..

aiman usaha lg..byk2 berlatih.. good boy. InsyaAllah

wani zakaria said...

pandainya aiman!!!!! :D

kakyong said...

tu memamg stage anak2 ni... percaya lah.. byk perkara dia xplore sesuai dgn usia dia...

mieyzaihana said...

amboi aimannn.. dah pandai turun katil ye..yang membanggakan tu, siap survey keadaan tu selamat atau tak nak turun..bijak2

MamaAiman said...

lida & wani: telan air liur dulu..timekasih (dalam hati risau gile dgn perkembangan ni)

midah:bagusnya awak ajar irfan turun katil..saya takpenah ajar bende2 yg saya takut..hehe

kakyong: saya boleh terima kalau die dah boleh jalan, pandai stabilkan badan ngan dah tinggi..ni katil pun paras dada boleh pulak die turun elok je huhu

miey: tu yg tak tahan tu mie..malam tadi die survey2 lagi, tapi macam muka tak yakin sebab spot yg die nak turun tu kat bucu katil..agak gayat kut turun kat bucu, so takjadi turun hehe

kakyong said...

jgn under estimate anak2.. anak2 kakyong semua mcm ni.. 3-3.. dlm umur 7-8 bulan semua dah pandai turun katil.. & dah pandai menyusur di tepi2 katil,,,.. walhal x reti duduk pun lagi,, apatah lagi berdiri tanpa sokongan .. tp xtvt tu fun pd mereka... hehhehe...

MamaAiman said...

oo..tak kakyong..tak sama sekali under estimate, tapi perasaan risau tu je yg lebih. maklumla, ini anak first jadi ini pengalaman pertama saya bersama anak saya dan diary ni saya tulis utk catatkan every single "first time development" yg berlaku dalam hidup aiman utk dijadikan kenangan bersama. utk saya, saya akanjadikan pengalaman anak pertama ni sebagai panduan utk anak2 yg lain nanti :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...