Friday, February 11, 2011

Penawar Hati Pengarang Jantung


mmmm..mmmmmm..mmmmm
inila kegemaran aiman hakim sekarang ni
nak duduk tempat driver
kalo duduk belakang memang pantang kalau die tak duduk kat tpt driver
tepaksala mama cari jalan nak tarik perhatian die
Aiman paling suka kalau kene kona
muka yakin je nak pusingkan stereng keta tu
mulut sengeh2 je suka
Abah pun rajin melayan
so Abah layankan ajela ye anak kesayangan die ni

tapi dekat jalan besar takboleh ye sayang
nanti kene tangkap taktau..haaaa


ni la gayanya Aiman kalo buat
mmmmmm..mmmmmmm..mmmmmmmm

dalam artikel majalah MAMI & BABY bulan ni
ada tulis tentang perkembangan bahasa baby mengikut umur
memang betul pun baby seusia Aiman
kuat membebel..hehehehe..
maknanya byk cakap dalam bahasa Aiman sendiri

setakat ni Aiman masih lagi dengan suku kata lamanya
Abu...Abuaaahhhh..Abeh..
kalo Mak tu adela 2,3 kali die boleh sebut
tu pun time die nangis sekuat hati
hukhuk 

Macam2 ragam Aiman sekarang ni
dah merangkak dengan sangat laju
boleh angkat bakul bedak yg penuh 
(dalam die ade 2 botol losyen yg bersaiz besar)
hanya dengan sebelah tangan
Manjanya masih ada
Masih takboleh ditinggalkan keseorangan
sangat hepi kalau dapat lepaskan tgn masa berdiri
sangat suke berpaut pada Mama bile Mama tgh solat
kalo terjatuh sebab mama bergerak untuk bangun dari sujud ke 
nak rukuk ke sanggup tu bangun semula
bile Mama dah siap abis baca doa cium kepala Aiman
barula Aiman pegi main kat sebelah
sabo ajela

Cuma Mama perasan Aiman dah kurang tembam
sebab cirit birit dulu ke sayang?
sian anak mama ni
takpe, recover cepat2
jadi tembam semula ye sayang

Ape2pun bila Aiman gembira
Mama dan Abah sgt bahagia
kasihsayang ni takdapat ditukar ganti dgn wangringgit
semoga ikatan kita semakin hari semakin tebal
semakin hari semakin cinta
love U anak Mama sayang
muah!

Pengarang jantung buah hati Mama dan Abah..hilang stress keje menatap wajah yg suci ni

4 comments:

mamaqaireen said...

hehehe..sukakan bila dgr diorng ckp..

qaireen plak suke sebut..babababa..bila sakit t'jatuh,nak susu baru sebut maaaa....mamamama..sabo jelah ^_^

liza said...

salam kak, comelnyer aiman tu..itu ada bakat jadi pemandu kete Formula 1. Insallah !!

kakyong said...

baby besor ni memang minat dgn setereng kereta.. ;)

MamaAiman said...

mamaqaireen: tula..tapi nak dengar die panggil mama susah sgt..huhu..time sedih baru nak panggil..

liza: timekasih..tapi tamaula die jadi pemandu kete F1, pemandu makbapak die masa dah tua nanti okle jugak :D

kakyong: sebab boleh dipusing2 hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...