Friday, February 25, 2011

10 bulan sudah dia melihat dunia..

Aiman dearie,
sudah 10 bulan dah die mengikut kalendar matahari
mengikut kalendar Islam, dah genap 10 bulan 12 hb yg lepas

Boboy cenyum shimpul ke cayang? =D


sangat mencairkan hati mama dan abah
melihat keletah dan gayanya yg manja

berdiri melepaskan tangan

dah berani berdiri melepaskan tangan utk seketika
dah berupaya berjalan menolak kereta tolaknya utk beberapa langkah
mulut masih berceloteh mmmmmmmmm dgn berbagai2 intonasi

gaya merangkak Aiman (copyright control-kat tgn mesti wajib pegang sumthing)

tengok kat tgn die tu mainan kesayangan die..KUNCI..

dah bijak mencari di mana mama berada
selalu die dah hafal..kalau mama tiba2 menghilang sekitar pukul 7lebih ptg hari bekerja
aiman dah tak menangis lagi
sebaliknya cepat2 tunggu mama depan bilik air sambil menyanyi2
atau aiman memanggil mama2 cepat bukak pintu
die dah tau ye mama akan mandi dan bersedia nak bersolat maghrib time tu
tapi kalau lebih dari 5minit, nyanyian bertukar ke jeritan!!!

menyanyi plus berpidato plus berceloteh

kalau kata di waktu2 yg lain
tiba-tiba mama menghilang
(selalu bila aiman berpaling je mama cepat2 lari senyap2)
aiman tau mana nak cari
cepat2 merangkak ke dapur!
yes!exactly!u are right son!
memang mama akan ke dapur..
taklagi menangis2 meraung macam dulu2 bila mama hilang
aiman akan usaha dulu mencari
kalo takde di dapur aiman akan cepat2 merangkak ke bilik
u are so clever!
i'm very proud of you son!

semoga aiman sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik
dan sentiasa dilimpahi rahmat oleh Allah
malam ni Abah nak bawak g dinner tempat best ye!
hehehe, tapi mama bawak biskut aiman ajela utk aiman ye..hehe
aiman jgn sedih2 weekend ni kite amik angin udara bersih bersiar2
belajar melihat alam ciptaan Allah
sambil2 mama tolak buggy aiman leh tidur kat dalam tu
lebih nyaman kan =)


3 comments:

~~love irfan~~ said...

bgsnye aiman tak nangis dah bila awk takde msk bilik air.. irfan nangis sekuat kuatnye.. huhu.. pastu dtg ke blk air, buka pintu..pintu zig zag tu..pintu tu takde kunci..waa.. kena halang tabiat suke buka pintu ms sy mandi nih..

aiman, slmt 10 bulan.. be a good boy..

slmt gi dinner ainul..
mkn byk2..hehe

mieyzaihana said...

alah lah manisnye gambar first tu..senyum meleret leret aiman.. kejap je tengok dah besar aiman tomei..

MamaAiman said...

midah : tq..saya dah makan terlalu byk so dinner tak jadi hehehe..kene tukar ke lunch baru boleh makan byk :D)

miey: nanti dah ade baby dah tak terasa mie betapa cepatnya masa berlalu.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...