Thursday, April 14, 2011

Gelagat Aiman

Pejam celik pejam celik 
sedar tak sedar
begitu pantas masa berlalu
Anak Mama dah besar!!
sungguh tak percaya..
walau realitinya berlaku di depan mata

mari kite tgk Poll yg Mama buat masa mula2 buat blog ni dulu

so inilah jawapan yg Mama terima dari pembaca yg sudi menjawab soalan ni..

80% aiman akan mula tumbuh gigi
20% aiman akan mula berjalan
0% untuk bercakap

huhuhu..sangatla berbeza dgn milestone syg mama ni
Perkembangan Aiman dimulakan dgn :
1) bercakap walaupun bukan dgn yg penuh tapi aiman mula menyebut abuuuu, abuah, abah

2) aiman dah pandai berjalan

3) sampai sekarang aiman belum ada gigi lagi!! kesian anak mama..

tak apela sayang, setiap yg berlaku ada hikmahnya dari Allah
kita wajib bersyukur dgn segala nikmat yg kita dapat walaupun pahit..

Disebabkan Aiman 'dah dapat kaki' sekarang ni
memang satu rumah Aiman akan keliling
bangun2 tidur terus nak berjalan
seronok betul ke sana ke mari
kadang2 mama risau jugak
tempat yg paling risau adalah dapur
mari kita lihat gelagat Aiman
weekend lepas

sedap ye carrot tu..ha amik dari mane syg?

cek2 tgn tu ade ape

nak amik fridge magnet yg mama letak jauh ke atas

macam2 lagi gelagatnye..membuatkan hati mama berbunga2 segar hilang segala bebanan kerja di ofis yg makin lama makin bertambah.
Aiman penyejuk hati
love u sayang
(",)

9 comments:

ida said...

mmg teka berjalan.. ehehe..tapi xdpt nk klik dah..

well done!!! happy exploring!

~~love irfan~~ said...

sy teka gigi dl..salah rupanya..hehe sbb irfan mmg gigi dl. dah nak penuh skrg. pastu jln..

rasanya ckp tu sume bb ckp awal ainul..baba, mama..abah..tp bukan ckp dgn makna la kan, sbb bb 6 bulan tak fhm lg apa die ckp..rasanya aiman, mmg kaki dl br gigi n then mulut..hehe

slmt mengexplore rumah ye aiman. hati2 jgn msk bilik air.

hepi besday aiman..untuk kalender hijrah..

MamaAiman said...

ida : tq2 auntie ida :)

midah : tq auntie midah. kesian aiman, sampai sekarang blm ada gigi..huhu..dah confuse nak bagi makan apa..dah la badan kecik, boring dah makan bubur..nak bg bende lain tak boleh lagi..mungkin ada hikmah kut midah..

~~love irfan~~ said...

betul ainul..sume ader hikmah, jgn risau sgt ye..tanya2 Dr, kalu Dr kata ok, ok la tu..insyaAllah.

Cik Anita said...

salam ziarah :)

comelnya anak kakak..anak sulung eh? semoga menjadi anak yang soleh. insyaAllah :)

Mama Gee said...

nnti dh pandai buka peti...abislah asek dibuka tutup peti tu...

Baju Kurung Budak said...

Salam kenal.
Belum ada gigi lagi? Ok la tu.., nanti dah ada gigi, semua dia nak amsuk dalam mulut karang.

Daripada:
Ain Syuhada@Zezebel
zezebel.blogspot.com

ummu_abdullah said...

Comelnye aiman... Rambut dia cook je.. ehe

Momma Mia said...

sweet jer gelagat aiman ni..
geram tgk dia makan carot tuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...