Friday, June 10, 2011

Aiman Hakim Diary Kembali!

Salam Jumaat.

Fuhh!! Lama betul blog Aiman Hakim Diary ni berehat. Maafkan mama Aiman.
Last entry pun 14 April yg lepas.
Sekarang pn Aiman dah masuk umur setahun sebulan lebih.
mestila macam2 cerita menarik Aiman dah terlepas kan..

Review milestone setahun sebulan Aiman :

Allahu akbar!
  1. berjalan dgn steady
  2. belajar berlari2 anak, seronok kalau dikejar
  3. sgt concentrate bile dengar azan sanggup mencari di mana sumber azan : kalau azan dari masjid, akan berlari2 mencari, kalo depan tv akan duduk diam dan dengar sampai habis sambil letak tangan di telinga macam muazzin nak azan, lately muliut die pun azan sama
  4. sangat mendengar arahan, alhamdulillah!
  5. kalo mama dan abah solat cepat nak bersila kat tempat sujud..hmmm
  6. nampak telefon terus angkat dan letak di telinga pastu sembang sorang2
  7. dah pandai merajuk, tapi kalau dengan mama, bo layan, mama nak disiplinkan anak mama, if no is no, ok?
  8. manja yg amat..tambahan time sakit2..nampak kelibat mama pun nangis
  9. tak boleh tinggal sesorg mesti nak menjerit (sebab dah terbiasa rumah pengasuh sentiasa ada org teman)
  10. dengar pekataan habis; pandai buat tangan menunjukkan habis..
  11. bila mama sebut pekataan doa akan tadah tangan :)
  12. bila tengok video youtube yg dipasang menyanyi, dah abis mesti nak tepuk tangan hihihi
  13. sangat suka main air, tapi takut air sejuk camne tu..
  14. sangat suka dengar orang mengaji Quran
  15. pandai pegang pen dan tau fungsinya utk tulis atas ketas, tapi nampak kidal anak mama ni
  16. belum ada gigi lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  17. rambut dah makin lebat tapi halus dan perang dan dah sgt panjang kene potong dah ni kat belakang. rambut depan masih taklebat sgt
  18. peramah aiman ni..tapi belum dapat tangkap butir2 pekataan selain mama dan abah
Ceria sentiasa!

Anak manja mama!


pandai baca sms dah ye

cakap phone sambil bejalan sebab tu gamba gegar :)

Aiman masih lagi ada ruam2 allergy akibat dari cucuk MMRV. akan mama blogkan kisah ni insyaallah pada entry yg akan datang.

Semoga jadi anak yg baik ye sayang..


salam sayang,
Mama.

6 comments:

nieda said...

rasa skjp je dah setahun..happy belated birthday aiman..moga jdi anak yg soleh

MamaAiman said...

timekasih aunty nieda..saya sendiri tak pecaya kak..dari baby tetibe dah bejalan nanti angkat beg g skolah dah..

Mazuja said...

so nice! betul Ainul..blog Ammar pun dh lame tak terupdate...byk cerita..tak de mase je nk tulis kan....semoga anak2 kita membesar dengan sehat dan jadi anak soleh....

MamaAiman said...

eh, mazuin? taktau pun ade blog.. insyaallah..tula, masa keje sgtla taksempat, kat rumah nak spend masa ngan famili :D

azrinna said...

Comelnya...

MamaAiman said...

timekasih auntie arinna :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...