Monday, June 20, 2011

Perkembangan Aiman setahun sebulan

Salam Isnin buat semua.

Jalan tengok bawah ye sayang :)


Hati Mama sangat risaukan Aiman sekarang. nanti mama cerita ye. kita tengok dulu gambar2 ekspresi Aiman untuk setahun sebulan ni.





Minggu ini usia Aiman setahun 4 minggu. Kita cek apa yg babycenter hantar pada mama :

Spirited and mild-mannered toddlers alike will experiment with ... how shall we say it? ... undesirable behavior. If your toddler indulges in fits of screaming, hitting, and biting, you can take some solace in knowing that his development is right on track. Discipline can be a challenge with kids this age, so try to build a little personal time into your schedule each week as a way to refuel your patience tank.

Lega hati mama bila baca artikel ni. mana taknya, sejak Aiman tak sihat lepas cucuk MMRV awal bulan tempoh hari Aiman dah mula menjerit seolah2 terbawa2 dari sakit hari tu. sebelum anak mama ni sangat ceria, kalau tangkap gamba selalu tersenyum manis riang gembira. kali ni bila tengok gambar2 Aiman bila dah capai setahun ni berbagai2 ekspresi muka boleh tengok. anak mama dah besar! dah pandai buat bermacam2 gaya termasuk MERAJUK! tapi tula, Mama akan cuba didik Aiman sebaik yang mungkin dan akan cuba mendisiplinkan Aiman agar menjadi orang yang berguna di masa depan.


Tak sabar nak balik ambil aiman. Mama sgt risau. sebab anak pengasuh Aiman tengah demam samada campak/chickenpox. Takpasti yang mana, tapi naik merah sampai ke muka. aduhhhh..
Aiman ni baru je recover dari demam panas, ruam2 teruk dari MMRV, janganla berjangkit dari kakak izati pulak..ikut hati nak aje mama ambil cuti jaga Aiman, tapi banyak perkara yg menghalang. Mama doa2 jela semoga kita sentiasa dilindungi. semoga sentiasa ada jalan untuk semua masalah. walaupun mama tau semua ini adalah proses2 kehidupan sebagai manusia biasa agar nanti kita menjadi insan yang kuat, tapi hati mana tak risau kan. Aiman duduk baik2 ye dekat umah Cik Na tu..hmmm...


3 comments:

Heartilyina said...

aiman dah sihat ke? harap2 dh pulih sepenuhnya n makin sihat. xlama lagi leh jmpa aiman lagi. main2 dgn abh ihsan :D

~~love irfan~~ said...

ainul..sy ader mslh nak komen..even dlm blog sendiri..huhu. so, sy bc jela... smg aiman sht2 aje. moga jauh dr jangkit ngan org lain

Hamidah

kat blog awk boleh lak komen keluar love irfan..kat blog sy tak dpt la..huhu

~~love irfan~~ said...

sama2 ainul.. ntah sy dpt bls ke tak komen awk ni.. problem la blog sy ni. galakkan aiman kejar2 bola2 ainul, bg bola kat die, kita tendang2..pastu kita suruh die tendang plak n kita tlg kaki die tendang. pastu tgk sukan..irfan suke tgk tenis, die gi amik reket plastik die..bila time bola die ckp, gol..gol..

Alhmdllh..sy bersyukur segalanya pd Allah ainul. Dan sy kena juga tunjukkan pd Allah dgn perbuatan yg sy bersyukur.. =)

komen kat sini la walaupun patut bls kat blog sendiri..huuhu..kat blog sendiri tak dpt komen la ainul.. sorry

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...