Sunday, April 10, 2011

Kisah Aiman belajar berjalan 10 bulan

Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..

hari ni mama akan tunjukkan gambar2 aiman masa 10 bulan..siannye lambat update..
Aiman dah pandai berdiri dan imbang badan masa bulan lepas, 10 bulan
belajar meniti step by step..takteh2 jatuh..
Aiman sgt suka 2benda ni kalo nak belajar jalan;
1) push toy walker
2) kerusi makan dan aiman akan tolak sendiri :)

nampak Aiman lebih yakin tolak dgn kerusi makan banding push toy walker sebab kerusi makan takde roda heheh. kalo dgn baby walker aiman kene cepat2 sebab bende tu beroda.. tak kisahla aiman..tapi alat yg ketiga iaitu walker oren aiman tu..bukannya aiman nak duduk dalam baby wakler, tapi nak tolak sendiri walker tu, sgtla mama takut kan aiman cepat nak jatuh..

mari kita review kenangan2 Aiman practice berjalan sambil bergaya.. :)

suka nak makan benda takleh makan (rehat time)

hepi dapat takteh 2,3 langkah tanpa push toy tu (ooppss..terseksi !!)

takteh..takteh..dgn hidung berhingus lagi (aiman selsema lagi)

alolololoo..hensemnya anak mama (tapi main tipu sebab meniti dgn sofa)

kalau perasan, nampakla lebam kat dahi die tu..ada bau minyak tak?sebab sapu dgn minyak surutkan lebam


cehceh..kecik2 aje boleh ye..besar2 takleh..
Alhamdulillah, baik aje dari selsema dan batuk aiman semakin aktif dan terus menunjukkan tanda2 positif nak berjalan. Alhamdulillah jugak antibodi aiman lebih kuat, walaupun abah batuk2 dan mama selsema dan batuk paling lama sekali, 3minggu! aiman masih lagi sihat..caiyuk aiman! mama doakan aiman akan sentiasa sihat walafiat supaya senang utk belajar benda2 baru sekarang..

(",)

4 comments:

ida said...

glamurnya baju dia..

Mazuin Jasamai said...

best nyer...teringin sgt nk buat blog untuk ammar jugak...tapi tak sempat nk menulis.....huhuhuh

insyallah...sempena ammar 1 tahun ni....

MamaAiman said...

ida, baju sponsor hehehe.. opah dan tuk die yg bagi dari Mekah :)


mazuin, jomla kite buat blog same2 :)

Kasmawati Jaafar said...

dear, kalau nak surutkan lebam atau benjol anak, pakai ketulan ais sgt bagus & berkesan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...