Sunday, April 10, 2011

Kisah Aiman di Restaurant

Bila mama godek2 gamba dalam folder, terjumpa gamba2 ni..
tgk properties, la rupanya gamba ni masa Aiman 9bulan lagi..ish2 lamanya...
apa yg menarik untuk diary aiman ni ialah;
aiman first time duduk sendiri di baby chair di restaurant..
selama ni aiman akan dudk atas riba mama/abah/dalam buggy@stroller
cewah..masa aiman 9bulan ni, mama ajar aiman duduk sendiri supaya bolehla mama dan abah makan dgn senang hati..hehehe..yeke?tapi ala2 risau jugak sebab lagi byk keje nampaknya bila aiman duduk sendiri ni..

mari kita lihat gamba2 ni.. :)

aiman dah sedia ni nak makan, semangat sebab 1st time dapat duduk atas baby chair sendiri




Mama, aiman nak tolong waiter lap meja ni dgn wipes aiman :)


ekspresi muka yg jarang mama upload kat diary, asyik sengih manjang aje :)


sementara tunggu makan, jgn buang masa, kita main2 dulu :)


ha, cuba fokus kat meja belakang tu ada kawan kawan aiman jugak makan dgn mamanya

ada satu peristiwa menarik dalam restaurant ni..meja belakang tu ada kawan aiman cuma berdua dgn mamanya..ada satu masa tu baby tu menangis dan menjerit. aiman ni tetiba mengajuk pulak budak tu menangis?? masya Allah sayang, malu mama tau. macam mana tau aiman mengajuk? mestila aiman buat2 nangis pastu die gelak2 sambil tgk2 semula kawannya tu..sabo jela die ni..tak baik tau sayang..time tu mama dah buat no no no pun aiman bukannya paham lagi..ha, kalo dah 2,3 tahun mama babap betul2 tau..jgn ngajuk2 lagi ok?

memang tak dinafikan aiman ni kuat mengajuk org..sampai ke hari ni..taktaula blaja dari mana..tadi pakcik sebelah rumah batuk pun die ngajuk2 batuk jugak..sampai makcik sebelah perasan..aiman hakim..hmmm..


inilah dia makanan yg menggugat keimanan aiman hakim..nyum2..


mana boleh ni..aiman nak jugak..


ish..ish..skit lagi..skit lagi..iyah..iyah..


usaha tangga kejayaan!!


lastly mama suapkan mashed potato tu pada Aiman..alahai, sukanya dia! tapi serius, mashed potato kenny rogers sgt sedap!nyum..nyum..itulah makanan aiman petang ni..tak makan dah bubur die tu..hehehe..tak boleh selalu ye sayang..dah setahun nanti makan semula ye..


lepas makan wajib minum air masak tau, (sambil kening tak puas hati mama abah leh minum air sedap) ;)


Aiman..aiman..kelakar jugak bila dikenang2..Mama dan Abah always hepi bile keluar bersama dgn aiman sayang :)

5 comments:

Heartilyina said...

hihihi pandai ek dia ngajuk. klaka la aiman ni. si ihsan plak since 10 bln bli highchair tp xsampai 10 kali duduk dlm tu. sbb dia akan panjat keluar. sgt bahaya. skrg ni je krg sket. time kecik2 dlu huish pantang letak hihi

ida said...

sedapnya nampak makanan..slluuurrppp...

MamaAiman said...

ina : tula risau ina..kalo naik carseat die mesti panjat kuar siap bukak seatbelt lagi..risau sgt huhu

ida : meh2 makan sama2 :)

FiZaSyAmImAn 190200 said...

ingat kiter x??fiza

MamaAiman said...

ingatla fiza..kawan convent :D fiza tinggal kat mane?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...