Monday, July 11, 2011

Nota buat anakku Aiman Hakim

My dear Aiman Hakim
Mama kesian sgt dkt Aiman
seharian mama dengar Aiman menjerit
walau ada pasang surutnya
sabarla sayang ye
Mama tak sihat
Mama dah sihat nanti mama peluk2 Aiman, 
cium2 Aiman
main2 dengan Aiman macam biasa

mama tau Aiman mencari mama
Mama dapat rasa yg Aiman tau yg sebenarnya
memang mama ada di rumah
sayang kene banyak2 bersabar
janganla jerit2 gini
buatkan hati mama sedih
bukan Mama tak rindu
Mama sgt2 rindukan Aiman
kalau ikutkan hati mama 
Mama nak tenteramkan aiman sekarang
Mama tau kalau Mama dukung Aiman
mesti Aiman sgt2 hepi
nak je rasanya mama belai2 kepala Aiman
masa Aiman tidur tadi
tapi sebab mama terlalu sayangkan Aiman
mama taksanggup nak jangkitkan Aiman
nanti Aiman sakit
Mama nak Aiman sihat sentiasa
walaupun ramai yg cakap tak ape senang kecik2 dah kene
tapi mama taksanggup tgk Aiman guling2 menangis nanti
kalau Aiman dah besar2 sikit dah pandai cakap 
dah faham dgn apa yg mama terangkan
senang sikit time tu

Semalam
Mama sengaja duduk di sofa hadapan
Aiman datang pada mama
panjat sofa terus peluk mama
terus bersandar pada badan mama
hibanya rasa hati
rasa nak peluk2 Aiman saat itu
terus mama panggil abah dan makcik
ambil Aiman
dan Aiman terus menjerit menangis
maafkan mama sayang
mama sayang Aiman
terubat juga rindu mama nak dekat dgn Aiman
walau beberapa saat
walaupun ada risiko jangkitan masa itu
tapi semuanya dengan izin Allah

Mama redha dengan chickenpox ni
Innalillahiwainnailaihirajiun
ujian buat mama
Alhamdulillah
sebab lepas ni kalau Aiman sakit, mama dah kuat
mama yang akan menjaga Aiman
lepas ni mama dah boleh hasilkan susu yg ada antibodi
melawan chickenpox ni
semoga anak2 mama nanti sihat dengan antibodi dari mama
walaupun bukan untuk sepanjang hayat
namun sekurang2nya ada

Aiman duduk main2 dengan makcik ye
kesian makcik terpaksa melayan jeritan2 Aiman
jeritan rindu pada mama
sabar ye sayang
tunggu untuk beberapa hari lagi 
sampai mama betul2 sembuh
mama akan kembali nyenyakkan tidur Aiman
Aiman boleh cium2 pipi dan mulut mama macam biasa
sebelum tidur
Aiman boleh golek2 tidur dengan mama 
baca doa tidur sama2
berzikir sama2
sampai terlelap
doakan mama cepat sembuh ye sayang!


(berhentilah menjerit sayangku
mama pun taksuke main aci nyorok macam ni :( )

Sayang Aiman sampai bile2.



Abah, terima kasih..love u forever..My two permata hati

Sambungan:
Aiman dah besar2 nanti say thanks to makcik ye
sanggup jaga Aiman 2minggu lebih ni
paling mencabar sejak mama tak sihat ni
bukan senang menahan perasaan bile Aiman jerit2 macam tu
sayang makcik macam Aiman sayang mama dan abah ye
hanya Allah yg boleh membalas jasa makcik Aiman ni.

mama takjumpe pulak gamba makcik dgn Aiman
Abah dah save dalam hard disk rasanya
nanti mama jumpa mama letak sini ye
:)


4 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Moga cepat sembuh ye..
Kita baca pun terasa sayu..
Sian kat Aiman..Take Care..

Aina said...

comelnya Aiman:)

naper duk asing2 ker?kalau kena chickenpox tak leh duk dekat baby yer...

sorry tanya sbb tak pernah kena lagi anak beranak ni.

sabar yer.Insha Allah cepat sembuh

Alin Marlini said...

kesiannye Aiman...sabar ye wak..

MamaAiman said...

MummyQistina : timekasih :)

Aina : actually doctor siap sampai suh transfer baby balik kampung atau tido rumah pengasuh takut berjangkit pada budak kecik susah..insya Allah, timekasih :)

Alin Marlini : insyaAllah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...