Tuesday, March 8, 2011

Semangat yg positif walaupun sakit..Aiman Hakim..



Aiman masih belum sihat lagi..start hari khamis lepas Aiman mula menunjukkan tanda2 nak demam bila mama ambil aiman dari rumah pengasuh, Aiman selsema dan batuk2 kedengaran macam ada kahak. bawak Aiman ke klinik Ann*r, tapi Dr kesukaan takde, diganti dgn Dr lain. takdapat ape2 ubat, die suruh makan ubat demam aje masih ada dalam simpanan. Aiman melawat kawan baru, Hani Marissa anak auntie Yuzi, warded. nanti Aiman dtg melawat lagi ye lain kali. malam tu Aiman takdapat tidur lena. kesian anak mama.

Dalam 10 bulan ni, ini baru kali ke-3 Aiman demam, tapi nampaknya kali ni agak teruk dan lama. yg lain2 tu sebab aiman angin perut, perut sensitif macam mama.

Jumaat, mama dan abah halfday, bawak Aiman ke C*lumbia Asia yg baru bukak depan taman rumah, jumpe Dr Hew. Ok Dr tu, tapi Mama & Abah prefer lagi Dr Khairul dari Klinik Ann*r sebab nampak lebih experiance. tapi Dr Hew ni sgt2 teliti. Treatment ok, tapi service & sistem di hosp tu sepatutnya diperbaiki lagi. yelah, baru je bukak kan.. 
Mykad


Sabtu Ahad tak kemana, dgn sebab kesian nak bawak Aiman yg masih tak sihat. Ada dapat undangan dari Paklong Ijam dari Subang sebab buat birthday party yg ke2 abg Arfan, tapi tak pegi. Mama pun dah berjangkit dgn Aiman. tapi takpe, yg Mama doakan selalu Aiman sentiasa sihat. Walaupun Aiman demam, Aiman tak merengek2 sgt. sangat suka bermain tapi cepat penat. kalau taklarat, Aiman dgn sendirinya akan baring. siannye die ye. tapi semangat gembira tu yg mama suka! Aiman dah berani berdiri lepaskan tangan utk tempoh yg agak lama dan mula menapak utk 3 langkah tanpa pegang pada apa2! setiap malam Aiman akan muntah, tapi Alhamdulillah, bila muntah akan keluar segala kahak dalam peparu Aiman tu. sekurang2nya lega sikit kalau tak ditambah dgn hingus yg menjejeh2 tu. Mama dan abah curi2 lap, marah sgt Aiman kalau org lap hidung die. tambah kalau kitorg nak sedut hingus tu pandai die tutup hidung ye.. walaupun tidur tak lena tapi aiman tetap tabah pejamkan mata, bila takboleh tidur, aiman akan bergolek-golek sampai tertidur. outcome lain dari demam ni, mulut aiman tak henti-henti bercakap bahasa aiman la ye. awawawawawaaa...

Aksi2 berani turun katil lastly sgt happy sebab dapat sampai ke bawah :)


Isnin Aiman dah kebah dari demam, tinggal batuk dan selsema aje sampai ke hari ni. Alhamdulillah ada perubahan. Semoga cepat sihat ye sayang, boleh main2 dgn bertenaga!

Pagi tadi mama pergi kerja awal, Mama dukung Aiman bawak ke pintu. bila mama bagi Aiman kepada Abah, die menangis nak ikut..sayu nya rasa hati. Mama pergi kerja sayang, kalau nanti Aiman dah sihat kita g jalan2 ye. petang nanti Mama ambil Aiman ye. rindu pada Aiman! Video ni kenangan masa Aiman demam tempoh hari. dah besar nanti jgn lupa tgk video ni ye. (abaikan suara mama yg dah jadi macam pelakon utama tu :D)

video
oo..senget ye.. taktau pulak macamane nak rotate kan :D

4 comments:

~~love irfan~~ said...

hehe..comel je suara awk. pelakon utama kan. aiman tetap hepi kan walaupun tak selesa. die ok tu, cume rasa tak best jat hidung je kan..

sy pun suke kata irfan comey..awk ckp, comey anak mama.sy ckp, comey anak umi ni..hehe..

aiman dah nak pandai jln ye ainul? cepat la die. irfan nak kat sethn br pandai bgn sendiri..

hepi bila ader anak, tak kira anak skt ke sht ke,,nakal ke..baik ke.. yg pntg time ni kita kena main sepuas puas nye.. dah pandai berckp, kita ajar die ngaji n solat ye ainul..

InsyaAllah..

p/s: rasa vedio takleh rotate, sy pun amik terbaik, taktau nak betul kan

Nia said...

alamak,...sayu je rasa bila baca ni. bila anak sakit, kekadang tu rasa, kalau boleh pindah kat i aje, tak sanggup tgk si kecik tu menanggung..

MamaAiman said...

midah: time tu suara pun dah mula rock..tula, kan puji anak sendiri hehehhee. alhamdulillah baik demam kali ni die dah mula menapak2 makin hari nampak ada perkembangan, cuma demam dah baik, sisa2 batuk selsema ada lagi harap2 capatla sembuh sepenuhnya :D

Nia: itula perasaan seorg ibu kan??taksampai hati tgk budak2 yg kecik ni batuk berkahak tapi takpandai nak buang, selsema takpandai nak keluarkan..huhu

Ogy said...

mmg berat hati nk tinggalkan anak yg sakit...kalo lah bila anak sakit ibu dpt cuti tak berekod kan best kan..hehee

semoga aiman cepat sembuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...